Jan Douwe Kroeske maakt documentaire over nalatenschap van Harry ‘Cuby’ Muskee

Op 26 september is het tien jaar geleden dat Harry Muskee, frontman van de legendarische Drentse bluesband Cuby and The Blizzards (C+B), kwam te overlijden. Het vormt de aanleiding voor een nieuwe documentaire over de blueslegende, die op de aanstaande tiende sterfdag wordt uitgezonden op NPO 2 extra.

In de documentaire gaat 2 Meter Sessies presentator Jan Douwe Kroeske op zoek naar de nalatenschap van de man die in de jaren zestig het Nederlandse muzieklandschap een ander aanzien gaf; leeft het werk van Muskee nog? Wat zocht hij in de blues? En kan zijn werk een nieuwe generatie muzikanten inspireren?

Kroeske steekt zijn licht op bij nauw betrokkenen van Muskee, zoals diens oude vriend en blueskenner Johan Derksen, weduwe Douwina Oosterhof en Golden Earring-zanger en goede vriend Barry Hay. Ook spreekt Kroeske af met hedendaagse muzikanten uit heel Nederland, zoals DeWolff, om over de blues te praten en te luisteren naar hun interpretatie van een nummer uit het repertoire van Muskee.

> Meer informatie op de website Cubyfilm2021.nl

In 2005 was Cuby & The Blizzards te gast bij 2 Meter Sessies en werd een sessie opgenomen in de beroemde boerderij in Grolloo. Op de setlist onder andere het nummer ‘Another Day, Another Road’, afkomstig van de in 1967 uitgekomen elpee Groeten uit Grollo: