Het Zesde Metaal met 5 liedjes bij 2 Meter Sessies in The Ballroom (2021)

Opgericht in 2005, klimt Het Zesde Metaal met verhalende luisterliedjes gestaag naar groter succes in het thuisland en kan het inmiddels al drie gouden platen overleggen. Liedjeschrijver Wannes Cappelle komt uit hetzelfde taalgebied als dat van Flip Kowlier en Arno Hintjes en z’n liefde voor mooi taalgebruik komt overeen met dat van Raymond van het Groenewoud en Spinvis.

Waar de band rondom Wannes in de begin jaren regelmatig van bezetting wisselde, is Het Zesde Metaal sinds enige tijd een hechte groep, met ondere Tom Pintens van Moondog Jr / Zita Swoon in de gelederen.

Bekijk de sessie:

Setlist:
00:00 Geef Mie Nen Dag
03:12 Genezen
06:51 Gasten
11:38 Liefde
15:29 Gelijk Hoe

Deze 2 Meter Sessie is gefilmd voor het televisieprogramma The Ballroom, dat wordt uitgezonden (inclusief interview) op NPO 2 extra en is terug te zien op NPO start.  Dit cultuurprogramma heeft aandacht voor bekende en minder bekende namen uit de wereld van popmuziek, theater, dans en spoken word en is een programma van 2 Meter Sessies in samenwerking met omroep NTR en het Fonds Podiumkunsten. Jan Douwe Kroeske ontvangt makers van allerlei pluimage voor een goed gesprek en een livesessie/impressie van hun voorstelling (“theatersessie”).