Chantal Acda met 4 liedjes bij 2 Meter Sessies in The Ballroom (2021)

Chantal Acda is al ruim twintig jaar een bekende naam in de Belgische muziekscene. Ze speelde in populaire Belgische bands als Isbells en Marble Sounds, en is een veelgevraagde gastmuzikante bij veel bands. Afgelopen maart bracht Chantal haar vijfde solo studioalbum uit, Saturday Moon, dat kon rekenen op prachtige recensies in de Belgische en internationale pers.

Het is niet geheel verrassend een lockdown-album, dat ze helemaal zelf produceerde. Het idee was om het ook in de uitvoering simpel te houden; solo achter de piano met een enkele microfoon. Maar al gauw sloeg de eenzaamheid toe en besefte ze dat ze altijd andere muzikanten nodig heeft om het maximale uit haar zelf te halen. En dus kwam Saturday Moon uiteindelijk tot stand met niet minder dan 18 muzikanten, van over de gehele wereld.

Bekijk de sessie:

YouTube player

Setlist:
00:00 ‘Saturday Moon’
04:47 ‘Wolfmother’
09:45 ‘Conflict of Minds’
16:15 ‘Dissappear’

Deze 2 Meter Sessie is gefilmd voor het televisieprogramma The Ballroom, dat wordt uitgezonden (inclusief interview) op NPO 2 extra en is terug te zien op NPO start.  Dit cultuurprogramma heeft aandacht voor bekende en minder bekende namen uit de wereld van popmuziek, theater, dans en spoken word en is een programma van 2 Meter Sessies in samenwerking met omroep NTR en het Fonds Podiumkunsten. Jan Douwe Kroeske ontvangt makers van allerlei pluimage voor een goed gesprek en een livesessie/impressie van hun voorstelling (“theatersessie”).