Anneke van Giersbergen met 6 liedjes bij 2 Meter Sessies in The Ballroom (2021)

Anneke van Giersbergen verliet de populaire band The Gathering in 2007 om meer persoonlijke muziek te maken. En als haar solocarrière iets laat zien, dan is het wel haar veelzijdigheid als zangeres. Diverse projecten heeft ze opgestart en aan meegedaan, in diverse genres; van metal en progressieve rock tot aan klassiek, via folk en pop.

Anneke’s nieuwe album The Darkest Skies Are The Brightest is misschien wel haar meest intieme tot nu toe. Een aantal liedjes schreef ze in isolement, nog voor corona en de lockdowns, helemaal alleen in een klein huisje op het erf van een boerderij in de buurt van Eindhoven.

Bekijk de sessie:

YouTube player

Setlist:

00:00 Losing You
03:18 Lo and Behold
06:11 Saturnine (The Gathering)
09:38 Love You Like I Love You
13:08 I Saw A Car
16:16 Weary

Deze 2 Meter Sessie is gefilmd voor het televisieprogramma The Ballroom, dat wordt uitgezonden (inclusief interview) op NPO 2 extra en is terug te zien op NPO start.  Dit cultuurprogramma heeft aandacht voor bekende en minder bekende namen uit de wereld van popmuziek, theater, dans en spoken word en is een programma van 2 Meter Sessies in samenwerking met omroep NTR en het Fonds Podiumkunsten. Jan Douwe Kroeske ontvangt makers van allerlei pluimage voor een goed gesprek en een livesessie/impressie van hun voorstelling (“theatersessie”).