Celine Cairo met 5 liedjes bij 2 Meter Sessies in The Ballroom (2021)

De carrière van Celine Cairo ging voortvarend van start in 2014 met een door Fink geproduceerde akoestische EP, gevolgd door een in Los Angeles opgenomen debuutalbum. Ze won er een mooie award mee, de Zilveren Notekraker. Ook in het buitenland werd ze opgemerkt en speelde ze shows.

De afgelopen jaren reisde Celine af en aan naar Londen, om daar met een kleine kring Britse songwriters en producers te schrijven aan Overflow, haar nieuwe album dat dit najaar zal uitkomen. Zo werkte ze onder andere samen met de producer van internationale acts als London Grammar, Birdy en La Roux. Het tekent de grenzeloze ambitie van Celine.

Bekijk de sessie:

Setlist:
00:00 ‘Bird Song’
03:11 ‘Strong Enough’
06:41 ‘The Fire’
11:22 ‘Found A Light’
15:10 ‘Famous’

Deze 2 Meter Sessie is gefilmd voor het televisieprogramma The Ballroom, dat wordt uitgezonden (inclusief interview) op NPO 2 extra en is terug te zien op NPO start.  Dit cultuurprogramma heeft aandacht voor bekende en minder bekende namen uit de wereld van popmuziek, theater, dans en spoken word en is een programma van 2 Meter Sessies in samenwerking met omroep NTR en het Fonds Podiumkunsten. Jan Douwe Kroeske ontvangt makers van allerlei pluimage voor een goed gesprek en een livesessie/impressie van hun voorstelling (“theatersessie”).