David Keenan interview (2021)

Door corona is het voor ons momenteel lastig om sessies te filmen met buitenlandse artiesten. Om onze vrienden over de grens niet te vergeten en nog altijd een podium te kunnen bieden, zoomt 2 Meter Sessies presentator Jan Douwe Kroeske regelmatig de wereld over. Deze week spreekt hij met David Keenan.

Als de Ierse singer/songwriter David Keenan z’n pen op het papier zet, en vervolgens die woorden op muziek, dan wordt het alledaagse het buitengewone. In zijn muziek komen verleden, heden en toekomst samen in een mijmering van waarheid, poëzie en fantasie. Luister naar David Keenan en je hoort de invloed van soortgelijke songwriters als Van Morrisson, Tim Buckley, Damien Rice en Glen Hansard.

In januari 2020 verscheen het langverwachte debuutalbum van Keenan: A Beginner’s Guide To Bravery. Een prachtige plaat, die op veel positieve recensies in binnen- en buitenland kon rekenen. Vlak voor de lockdown was David ook te gast bij 2 Meter Sessies in Hilversum voor een sessie. Over een paar maanden zal Keenan met een nieuw album komen, dat hij in drie weken opnam met Other Lives bandlid Jonathon Mooney.

Jan Douwe sprak via Zoom uitvoerig met Keenan over het nieuwe album, de single ‘Peter O’Toole’s Drinking Stories‘, het verliezen van een vriend en meer.

Bekijk het item:

YouTube player

David Keenan speelt op 22 oktober 2021 in Paradiso, Amsterdam.