Current Joys interview (2021)

Door corona is het voor ons momenteel lastig om sessies te filmen met buitenlandse artiesten. Om onze vrienden over de grens niet te vergeten en nog altijd een podium te kunnen bieden, zoomt 2 Meter Sessies presentator Jan Douwe Kroeske regelmatig de wereld over. Deze week spreekt hij met Nick Rattigan van Current Joys.

Luisteren naar een Current Joys liedje is volledig ondergedompeld worden in de filmische wereld van Nick Rattigan. Naarmate de muzikant en beeldend kunstenaar uit Los Angeles ouder wordt, raakt hij meer en meer geïnspireerd door de zeer gestileerde, opvallende verhalen van filmmakers als Alfred Hitchcock, Lars Von Trier, Terrence Malick, Agnès Varda en Andrei Tarkovsky. Het is onduidelijk waar de filmbeelden van Rattigan stoppen en zijn persoonlijk leven begint, maar de vermenging is wat de nieuwe plaat Voyager zo opmerkelijk maakt.

Jan Douwe sprak via Zoom uitvoerig met Rattigan over het nieuwe album, de band Big Star en over The Sound frontman Adrian Borland.

Bekijk het item:

YouTube player