Nick Waterhouse interview (2021)

Door corona is het voor ons momenteel niet mogelijk sessies te filmen met buitenlandse artiesten. Om onze vrienden over de grens niet te vergeten en nog altijd een podium te kunnen bieden, zoomt 2 Meter Sessies presentator Jan Douwe Kroeske regelmatig de wereld over. Deze week spreekt hij met Nick Waterhouse.

De sound van de Amerikaanse singer/songwriter en producer Nick Waterhouse zit diep geworteld in rhythm & blues, jazz en soul. Op het vandaag uitgekomen nieuwe album Promenade Blue horen we dan ook invloeden van Charles Bradley, Buddy Holly en (iets recenter) Allah-Las.

De nieuwe liedjes schitteren op een zalige manier met energie, warmte en creativiteit. In de muzikale en lyrische wereld van Nick is blue een gevoel voor zowel zijn hoogte- als dieptepunten van het succes dat hij heeft meegemaakt in zijn tien jaar durende carrière, romances die gedoemd waren, liefdes die bleven hangen, en hoop op toekomstige dagen van gelijkheid en partnerschap. Het maakt van Blue Promenade een levendige plaat, gemaakt met producer Paul Butler die eerder werkte met oa Michael Kiwanuka.

Bekijk het item:

YouTube player