Video-item met Mogwai frontman Stuart Braithwaite over nieuwe album “As The Love Continues” en meer

Door corona is het voor ons momenteel niet mogelijk sessies te filmen met buitenlandse artiesten. Om onze vrienden over de grens niet te vergeten en nog altijd een podium te kunnen bieden, zoomt 2 Meter Sessies presentator Jan Douwe Kroeske regelmatig de wereld over. Deze week spreekt hij met Mogwai frontman Stuart Braithwaite.

Op 19 februari 2021 verscheen het langverwachte nieuwe album As The Love Continues van de Schotse postrockband Mogwai. Na een actie van de fans werden er genoeg van verkocht om op nummer 1 in de Britse albumlijst te komen. “Een kleine overwinning voor indie-muziek,” noemde frontman Stuart Braithwaite het in gesprek met Jan Douwe. Los van die actie, bewijst Mogwai ook op dit tiende studio-album sinds 2005 dat het een band van formaat is met overweldigde, melodieuze gitaarmuren. Of zoals de NRC het omschreef: “Groots en meeslepend”.

Jan Douwe sprak uitvoerig met Stuart Braithwaite over de nieuwe songs, de tragisch overleden muzikant David Berman van Silver Jews, het nummer 1 zijn in de albumlijst, het klimaat en meer.

Bekijk het item:

YouTube player

Tags: