Uit archief: The Doors cover door Elephant Stone

In 2013 was de Canadese rockband Elephant Stone te gast bij 2 Meter Sessies. In een knusse studio aan de Prinsengracht in Amsterdam kregen we veel liedjes van hun toen net uitgekomen nieuwe plaat Elephant Stone, dat met z’n psydelische inslag en gebruik van Oosterse geluiden zoals de sitar, heerlijk teruggreep op de jaren ’60. Het album betekende een kleine doorbraak in binnen- en buitenland voor de band die anno 2021 al vijf sterke studio-albums op hun naam heeft staan.

Nadat de band hun geplande nummers hadden gespeeld in de sessie, stak presentator Jan Douwe Kroeske z’n hoofd om de studiodeur. Er was nog wat tijd over, dus als de band zin had kon er nog wel een extra¬† liedje gedaan worden. Dat vond frontman Rishi Dhir een prima plan en hij begon al te overleggen met de andere bandleden. Maar Jan Douwe had zelf al een idee. Op een setlistje had hij de The Doors cover ‘L.A. Woman’ zien staan; misschien was dat ook wel iets voor nu? Lachend omarmde Dhir het voorstel en begon de band na de disclaimer “Dit is onze re-interpretatie van ‘L.A. Woman'” aan een fascinerende versie van dat legendarische nummer.

Bekijk de cover:

YouTube player

Luister naar het nieuwste Elephant Stone album: