Video-item met Hiss Golden Messenger over aankomende plaat “Quietly Blowing It”, songwriting en meer

Door corona is het voor ons momenteel niet mogelijk sessies te filmen met buitenlandse artiesten. Om onze vrienden over de grens niet te vergeten en nog altijd een podium te kunnen bieden, zoomt 2 Meter Sessies presentator Jan Douwe Kroeske regelmatig de wereld over. Deze week spreekt hij met M.C. Taylor van Hiss Golden Messenger.

Op 25 juni 2021 verschijnt met Quietly Blowing It het langverwachte nieuwe album van Hiss Golden Messenger. Geschreven, gearrangeerd en geproduceerd door bandleider / songwriter M.C. Taylor is het de opvolger van het 2019 verschenen en voor een Grammy genomineerde Terms of Surrender in de categorie Best Americana Album.

Quietly Blowing It is het meest intieme album tot nu toe en biedt introspectie, Taylor hoopt er het beste van te maken in turbulente tijden en probeert luisteraars te inspireren hetzelfde te doen. Taylors vermogen om licht te laten schijnen op onze diepste menselijke emoties, gevoelens die zich zelden openbaren, is nog nooit zo duidelijk geweest als op dit aankomende album. Het medeleven, de empathie en het oprechte gevoel van de muziek van Hiss Golden Messenger zijn nooit zo geschikt geweest als nu…

Jan Douwe sprak uitvoerig met M.C. Taylor over het nieuwe album en de liedjes, songwriting, omgaan met depressie en over de 2 Meter Sessie die hij in 2014 samen met de Amsterdam Klezmer Band opnam.

Bekijk het item: