Ice-T over z’n 2 Meter Sessie met Jan Akkerman: “One of my Favorite Story rhymes LIVE and UNPLUGGED”

Een bijzondere 2 Meter Sessie was het, die 29e januari in 2000. Te gast waren de Amerikaanse rapper Ice-T en een favoriete gitarist van ‘m:  de legendarische Jan Akkerman. Voorafgaande de opname waren er twijfels bij de crew van het programma, vertelt presentator Jan Douwe Kroeske in onderstaande video over die sessie. De afstand tussen beide muzikanten leek te groot om tot een goede gezamelijke prestatie te komen. Teveel kou in de lucht, zullen we maar zeggen.

Die angst bleek gelukkig geen voet aan de grond te krijgen. We kregen een inspirerend optreden van het gelegenheidsduo dat uiteindelijk zes liedjes deed voor onze camera’s.

Twintig jaar later, afgelopen weekend om precies te zijn, kijkt Ice-T er zelf ook tevreden op terug. Op Twitter plaatst de rapper een linkje naar onderstaande video aan z’n 1,8 miljoen volgers met daarbij de opmerking: “One of my Favorite Story rhymes LIVE and UNPLUGGED”.

YouTube player