Video-interview met Sivert Høyem over aankomende EP, Madrugada en Leonard Cohen

Door corona is het voor ons momenteel niet mogelijk sessies te filmen met buitenlandse artiesten. Om onze vrienden over de grens niet te vergeten en nog altijd een podium te kunnen bieden, zoomt 2 Meter Sessies presentator Jan Douwe Kroeske regelmatig de wereld over. Deze week spreekt hij met de Noorse zanger Sivert Høyem.

Op 12 februari 2021 verschijnt met Roses for Neurosis een nieuwe solo EP van Sivert Høyem. Twee prachtige liedjes zijn al online te beluisteren: Run Away en Devotional. Reden genoeg voor Jan Douwe om via Zoom met de populaire Noorse zanger te praten over de nieuwe liedjes, Siverts liefde voor Leonard Cohen, z’n band Madrugada en het jaar 2020.

Sivert Høyem werd bekend als zanger van de rockband Madrugada, die in 1999 debuteerde met het album Industrial Silence dat direct de top van de nationale hitlijsten bereikte. De band werd in binnen- en buitenland omarmd en bekroond met drie Spellemannprisen (het Noorse equivalent van een Grammy Award). Het livealbum Live at Traflamadore is met 150.000 exemplaren het best verkochte Noorse album ooit. Madrugada ging uitelkaar na een reeks afscheidsconcerten na het overlijden van gitarist Robert Burås in 2007.

De solocarrière van Høyem beslaat inmiddels 5 studio-albums, waarvan er vier op nummer 1 in de Noorse hitlijst kwamen.

Bekijk de video: