Bekijk de 2 Meter Sessie van Het Zesde Metaal

Onlangs verscheen met Skepsels (Spotify) een nieuwe plaat van de Belgische band Het Zesde Metaal. Eentje die frisser, lustiger, vrijer, maar evengoed minutieuzer is dan alles wat eraan voorafging. En dan die teksten van Wannes Cappelle! Hij had bij het schrijven duidelijk heel wat aan het hoofd, en hij heeft het (even duidelijk) nog niet verleerd om daar een wonderlijke lyrische draai aan te geven.

Op 22 februari 2020, vlak voordat de corona-crisis uitbrak, was de band te gast bij 2 Meter Sessies in studio 7 van het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. We kregen vier liedjes van dat prachtige nieuwe album, √©n de onder wielerfans klassieker zijnde ‘Ploegsteert’ (dat gaat over de in 2009 overleden wielrenner¬†Frank Vandenbroucke).

Setlist:
[00:40] Stempel
[05:48] Ouder Komen
[11:51] Jen
[17:14] Kom Bie Mie
[21:07] Ploegsteert