Bekijk de 2 Meter Sessie van David Keenan

Als de Ierse singer/songwriter David Keenan z’n pen op het papier zet, en vervolgens die woorden op muziek, dan wordt het alledaagse het buitengewone. In zijn muziek komen verleden, heden en toekomst samen in een mijmering van waarheid, poëzie en fantasie. Luister naar David Keenan en je hoort de invloed van soortgelijke songwriters als Van Morrisson, Tim Buckley, Damien Rice en Glen Hansard.

In februari verscheen het langverwachte debuutalbum van Keenan: A Beginner’s Guide To Bravery. Het kostte hem slechts een weekje opnemen, in Hellfire Studio aan de rand van Dublin. Een week werk misschien, maar in de liedjes zitten levens. Liedjes over zijn ervaringen, de veranderingen die hij heeft ondergaan en de personages die hij heeft ontmoet.

Op 22 januari 2020 vond David Keenan zichzelf terug in de Studio 7 van het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. Daar speelde hij voor 2 Meter Sessies drie liedjes van z’n nieuwe plaat en een nieuwe. Samen met Jan Douwe Kroeske sprak hij vervolgens over het album, de kunst van het schrijven en zijn inspiraties. Deze gloednieuwe sessie (23 minuten) kun je nu helemaal bekijken:

Setlist:
[00:00] Unholy Ghosts
[05:51] The Healing
[10:44] The Harlequin
[17:37] Origin of the World