Bekijk de 2 Meter Sessie van The Homesick

Begin deze maand verscheen met The Big Exercise het tweede album van The Homesick, uit Dokkum, Friesland. En dat ging niet onopgemerkt. “Deze plaat is gemaakt in de geest van de beste post-punk: weerbarstig, dwars, hoppend van genre naar genre, van referentie naar referentie,” schreef de Volkskrant. Een “grensoverschrijdend” album noemde de NRC het, en vergeleek hun “slimme popmuziek en meerstemmige zang” met dat van een band als The Shins, om vervolgens de ¨hoekige new wave” liedjes naast het werk van de invloedrijke 80’s band  XTC te leggen.

Uitgebracht op het vermaarde Amerikaanse label Sub Pop, werd het album wereldwijd opgemerkt. Zo hoort website Popmatters ook XTC, en merkt het in haar lovende review op dat veel liedjes een “overactive Sufjan Stevens “Chicago”-style vibe” hebben. Ondertussen prijst de Britse website The Line of Best Fit de Friezen voor hun “unwillingness to compromise” en noemt ze “highly commended”.

Afgelopen november, een paar uur voor hun optreden op het Explore The North Festival, filmden we een 2 Meter Sessie met The Homesick. Opnamelocatie was OBE, een podium voor literatuur, kunst en taal op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. We kregen drie liedjes van het toen nog aankomende debuutalbum: ‘I Celebrate My Fantasy’, ‘Kain’ en Focus on The Beach’.

The Homesick live zien
21-02-2020: VERA (Groningen)
28-02-2020: Merleyn (Nijmegen)
05-03-2020: Paradiso (Amsterdam)
06-03-2020: WORM (Rotterdam)
07-03-2020: Ekko (Utrecht)