Bekijk de 2 Meter Sessie van Portland

De Belgische dreampop band PORTLAND, het creatieve geesteskind van muzikant Jente Pironet, staat bekend om hun tijdloze en melancholische liedjes, waarin ze succesvol singer/songwriter elementen mixen met elektronica. De sessie die we op 24 januari met Portland filmden, is nu te bekijken op Youtube.

Muzikale soulmates
Terwijl Jente zijn studie als zanger en songwriter afrondde, liep eerstejaarsstudente Sarah Pepels op een dag door dezelfde gangen. De twee deelden hetzelfde studentenhuis, maar belangrijker nog, ze delen dezelfde interesses en ideeën over muziek. Deze muzikale soulmates vonden elkaar en Portland was geboren. Samen met Gill Princen en Arno De Bock werd er verder gesleuteld aan de eigen sound.

Succes
Van begin af aan had de band grote ambities en werd de lat hoog gelegd. Zo schreven ze zich in voor De Nieuwe Lichting, een bandwedstrijd van het populaire radiostation Studio Brussel. Samen met nog twee andere bands werden ze in 2018 uitgeroepen tot winnaar. Debuutsingle ‘Pouring Rain’ werd een onverwacht succes op de  streamingplatforms, een clubtour was snel uitverkocht en in de zomer van 2019 mocht Portland al spelen op grote festivals als Rock Werchter en Pukkelpop.

In oktober 2019 verscheen met Your Colors Will Stain (Spotify) een volwassen en zelfverzekerd debuutalbum dat een band laat horen die klaar is voor de grotere podia in thuisland België, maar net zo goed in Nederland.

Op 24 januari 2020 kwam Portland langs bij 2 Meter Sessies in studio 7 van het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. Ze speelden 5 liedjes van het debuutalbum en spraken uitvoerig met Jan Douwe Kroeske. Deze uitzending (35 minuten) kun je nu in z’n geheel bekijken:

Setlist:
[00:35] You Misread Me
[08:36] Deadlines
[16:34] Pearls
[25:42] Lucky Clover
[30:45] Killer’s Mind

Wil je eens een 2 Meter Sessie live meemaken? Dat kan op 28 maart 2020!

Tags: