Bekijk de 2 Meter Sessie van Liam Ó Maonlaí & Peter O’toole (Hothouse Flowers)

Eind vorig jaar hadden we een bijzonder weerzien met de Ierse muzikanten Liam Ó Maonlaí & Peter O’Toole. Meer dan 25 jaar geleden waren ze ook te gast bij 2 Meter Sessies, met hun populaire band Hothouse Flowers.

Hothouse Flowers kreeg midden jaren 80 een grote push door U2-zanger Bono, die de band zag op televisie en prompt tekende op z’n Mother Records label. Het grote succes kwam al in 1988, met het nummer ‘Don’t Go’ en de plaat People, die op nummer 1 in de hitlijsten kwam en het meest succesvolle debuutalbum in de Ierse geschiedenis werd.

In deze nieuwe sessie, opgenomen in Amsterdam, speelden Liam  & Peter het bekende Hothouse Flowers liedje Forgiven, hun even vermaarde als hartstochtelijke cover I Can See Clearly Now én met Three Sisters een prachtig nieuw liedje. Ook sprak Jan Douwe met ze over de sessie die ze in1993 opnamen en over de Ierse muziekscene van toen en nu. Deze hele uitzending (30 minuten) kun je nu bekijken:

Geen 2 Meter Sessie missen? Abonneer je dan op ons Youtube kanaal door hier te klikken.