Bekijk de 2 Meter Sessie van Peter Broderick

Afgelopen november was 2 Meter Sessies op het Explore The North festival in Leeuwarden. We hebben daar sessies gefilmd met The Homesick (vorige week online gegaan) en met Peter Broderick.

Peter Broderick is een Amerikaanse multi-instrumentalist en zanger. Hij begon in de indie folk scene in Portland en nam daar op met artiesten als M.Ward en Laura Gibson. In 2007 vertrok hij naar Denemarken om voor een paar jaren mee te spelen met de band Efterklang. Hij vond hun muziek geweldig en had ze gewoon via MySpace een berichtje gestuurd, vertelde hij aan Jan Douwe in het interview bij deze gloednieuwe 2 Meter Sessie.

Peter woonde vervolgens nog een paar jaren in Berlijn, waar hij onder meer samenwerkte met Nils Frahm. Onderwijl bleef hij bezig met de wereld rondreizen als tourmuzikant en met het uitbrengen van soloplaten. Het antwoord op de vraag waarom hij toch zoveel samenwerkingen aangaat, was simpel: “Ik hou van muziek en ik kan gewoon niet zo goed nee zeggen.”

We filmden deze sessie met Peter Broderick in de prachtige St. Bonifatius kerk in Leeuwarden. Daar speelde hij vier liedjes en sprak hij met Jan Douwe Kroeske over z’n samenwerkingen, z’n liefde voor de piano, en over de viool die hij altijd mee neemt, soms zelfs zonder ‘m te bespelen.

Nu te bekijken: