2 Meter Sessie #1702: STEF KAMIL CARLENS

STEF KAMIL CARLENS is bekend van zijn succesvolle band Zita Swoon (en daarvoor Moondog Jr.) én z’n periode als lid van dEUS (1987 – 1996). Dit jaar verscheen met “Making Sense of Inifity” zijn tweede soloplaat. Carlens werkte twee jaar aan dit album. Hij bleef schaven tot de gelaagde arrangementen volledig in balans zaten. Bij elke luisterbeurt blijf je nieuwe details ontdekken. Je hoort tientallen instrumenten, maar toch klinkt het geheel transparant. En alhoewel hij graag experimenteert met onconventionele structuren, heeft het album een open en uitnodigende sound.

SESSIE + INTERVIEW
Begin november ontving Jan Douwe Kroeske de multi-instrumentalist en kunstenaar bij 2 Meter Sessies. Naast een sessie – met twee liedjes van de nieuwe plaat en twee Zita Swoon klassiekers – sprak Jan Douwe ook uitvoerig met Carlens over het album, z’n periode in dEUS, Zita Swoon, een oude sessie in een Belgische supermarkt en zijn bijzondere keuze uit ons archief. Deze aflevering (35 minuten!) kun je nu helemaal bekijken:

Setlist:
[00:55] ‘Thinking About You All The Time’ (Zita Swoon, 2004)
[05:47] ‘Back On The Road’ (Stef Kamil Carlens, 2019)
[15:50] ‘Our Daily Reminders’ (Zita Swoon, 1998)
[28:16] ‘Lament on General Smedley D. Butler’ (Stef Kamil Carlens, 2019)