2 Meter Sessies #1683: YORICK VAN NORDEN

“De perfecte popplaat,” zo beschreef OOR het nieuwe album The Jester van Yorick van Norden. Ook de Volkskrant was vol lof: “Zo aanstekelijk dat je de nieuwe McCartney er gerust even voor laat liggen.” Het magazine de Bassist ging nog verder en sprak over een “meesterwerkje dat laat zien dat Yorick tot de groten in Nederland behoort.” En hadden we de Edison-nominatie in de categorie ‘Alternative’ al genoemd?

Die Yorick van Norden was zondag 10 maart te gast bij een nieuwe editie van 2 Meter Sessies Live in Hilversum. Samen met  een band bestaande uit leden van Johan, Mister and Mississippi en Dandilon bracht hij z’n op sixties- en seventies geënte tijdloze popliedjes naar onze studio.

Voorafgaande het live-optreden speelde Yorick in de lege studio en voor onze camera drie liedjes, waaronder een heuse suite. Die sessie kun je vanaf nu hier bekijken:

Een 2 Meter Sessie bijwonen? Op de studiovloer waar we ook deze sessie met Yorick van Norden hebben opgenomen? Dat kan op op 25 april bij de opname met The Grand East. Op hun nieuwe plaat What A Man horen we invloeden van zowel Velvet Underground als King Gizzard & The Lizard Wizard. Op het sterke ‘Sweet Boy’ zou je zelfs echo’s van The Doors kunnen horen… Dit wil je dus zien! Klik hier voor meer informatie.