Nu te bekijken: Tom Baxter met 4 liedjes bij 2 Meter Sessies

Lange tijd was de Engelse singer/songwriter Tom Baxter een rising star. Z’n naam werd met ontzag uitgesproken door collega-muzikanten als Rufus Wainwright, Tom Waits en Gary Barlow. Z’n liedjes zijn gecovered door veel artiesten en werden gebruikt in Hollywoodfilms, bij het BBC verslag van de olympische spelen en bij uitzendingen over de Royal Wedding.

En toen was hij ineens van de radar.

Eind 2018 verbrak Baxter die stilte na 10 jaar (!) met het uitbrengen van een prachtige nieuwe plaat: The Other Side Of Blue (luister in Spotify). Op de vraag of Baxter het nog kan, kun je volmondig ja” antwoorden. Het is een indrukwekkende, intieme plaat met kaal opgenomen liedjes; veel meer dan een piano of een gitaar heeft de verhalenverteller Baxter niet nodig om de luisteraar stil te krijgen.

Dat Baxter speciaal voor 2 Meter Sessies naar het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum kwam voor een opname én live-optreden was dan ook een bijzonder moment.

Voorafgaande het live-optreden speelde Baxter in een lege studio drie liedjes op gitaar en één op piano voor onze camera’s en die kun je vanaf heden hier bekijken:

Een 2 Meter Sessie bijwonen? Op de studiovloer waar we ook deze sessie met Tom Baxter hebben opgenomen? Dat kan op op 25 april bij de opname met The Grand East. Op hun nieuwe plaat What A Man horen we invloeden van zowel Velvet Underground als King Gizzard & The Lizard Wizard. Op het sterke ‘Sweet Boy’ zou je zelfs echo’s van The Doors kunnen horen… Dit wil je dus zien! Klik hier voor meer informatie.