Nu te bekijken: Birth of Joy met ‘Envy’, ‘Motel Money A Way’ en ‘Three Day Road’ bij 2 Meter Sessies

Vorige maand zette Birth of Joy een punt achter hun elfjarige carrière die bestond uit goed ontvangen albums, optredens op de grote festivals (Paaspop, Pinkpop, Lowlands, Zwarte Cross) en internationale erkenning.

In hun afscheidstournee was gelukkig ook ruimte gemaakt voor een bezoekje aan 2 Meter Sessies in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. Voorafgaande het live-optreden, speelde het powertrio in een lege studio drie liedjes en die kun je hier bekijken:

Een 2 Meter Sessie bijwonen? Op de vloer van dezelfde studio waar we Birth Of Joy hebben gefilmd? Dat kan op op 10 maart bij de opname met Yorick van Norden. Met The Jester maakte van Norden volgens de Volkskrant “de perfecte popplaat“.  Het album barst van de sixties- en seventies geënte tijdloze pop. Live brengt hij de liedjes met muzikanten uit bands als JohanMister and Mississippi en Dandelion. Klik hier voor meer informatie. Of anders op 25 april. Dan ontvangt Jan Douwe Kroeske de rockband The Grand East. Eind vorig jaar verscheen met What A Man een plaat waarop invloeden van zowel Velvet Underground als King Gizzard & The Lizard Wizard hoorbaar zijn. Op het sterke ‘Sweet Boy’ zou je zelfs echo’s van The Doors kunnen horen… Klik hier voor meer informatie.