Nu te bekijken: JASPER STEVERLINCK met 3 liedjes | 2 Meter Sessie #1651

Nu te bekijken: de 2 Meter Sessie van Jasper Steverlinck. In de Electric Monkey studio in Amsterdam speelde hij drie liedjes van z’n eerder dit jaar verschenen en goed ontvangen soloplaat Night Prayer: ‘Need Your Love’, ‘That’s Not How Dreams Are Made’ en ‘On This Day’.

Night Prayer is de tweede soloplaat van Steverlinck, die tot 2010 frontman was van de populaire Belgische band Arid. Hij werkte maar liefst vier jaar aan Night Prayer, veelal alleen, in z’n huis in de Vlaamse Ardennen. Het resultaat is een prachtig album met even breekbare als melodieuze liedjes. Het stemgeluid van Steverlinck, dat vaak vergeleken wordt met dat van wijlen Jeff Buckley, zorgt er vervolgens voor dat je als luisteraar geregeld met het kippenvel op de armen zit.

LIVE ZIEN
Binnenkort is Jasper Steverlinck weer in Nederland voor concerten: 14 december in Helmond (De Cacaofabriek), 20 december in Utrecht (TivoliVredenburg), 22 december in Rotterdam (Rotown) en 23 december in Heerlen (Theater Heerlen).