Aankondiging: 2 Meter Sessies Live met BAPTISTE W. HAMON (22 februari 2019)

  • Nieuws

Vrijdag 22 februari 2019 ontvangt Jan Douwe Kroeske de singer/songwriter Baptiste W. Hamon bij 2 Meter Sessies Live in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. Maak deze even speciale als intieme sessie mee op de studiovloer – klik hier voor tickets!

Parijzenaar Baptiste W. Hamon grossiert in prachtige luisterliedjes die je het best zou kunnen omschrijven als Americana chansons, waarbij je je waant in zowel de Southern United States als in de ile-de-France. In ons land kon Hamon al rekenen op enige media-aandacht, met radio- en tv-optredens bij onder andere de Avondetappe, Langs de Lijn en VPRO Vrije Geluiden, een paginagroot artikel in de Volkskrant en airplay op Radio 1, 2 en 5. Ook speelde hij op meerdere aansprekende festivals, zoals Eurosonic, Into The Great Wide Open, Take Root, Down By The River en Naked Song.

In 2019 zal nieuw werk van Baptiste W. Hamon verschijnen. Z’n vorige plaat, het goed ontvangen L’Insouciance, nam Hamon op in Nashville met een producer die eerder werkte met soortgelijke artiesten als Vic Chesnutt en Bonnie “Prince” Billy. Het resultaat was een sterke plaat waarop twee authentieke stijlen met veel succes werden verenigd: Amerikaanse country en Franse volksmuziek. Of zoals PopMagazine Heaven al eens schreef: “Het Frans alleen al klinkt prachtig in een wereld die snel verengelst, maar de taal is niet slechts een gimmick. Zo verleent Hamon’s woordrijke stijl een charme die zijn americana geregeld laat samenvloeien met het chanson waarmee hij natuurlijk ook opgroeide.”

Dat belooft dus een speciale 2 Meter Sessies Live show te worden.