Uit het archief: Ben Howard met ‘Old Pine’ en ‘London’ bij 2 Meter Sessies | 2011

Vandaag verscheen Noonday Dream, het derde studio-album van de Britse singer/songwriter Ben Howard. De spannende opvolger van het in 2014 verschenen I Forgot Where We Were is goed ontvangen. “Songwriter finds stillness in exquisite new record”, schreef de Engelse krant The Independent in hun 5 sterren recensie. Ook OOR is enthousiast: “Met het bedwelmende Noonday Dream dwingt Howard veel respect af.” Een nieuwe plaat betekent ook een nieuwe tour. Op 7 juli staat de inmiddels 31 jarige muzikant in een uitverkochte Afas Live.

Op 12 januari 2011 waren de grote zalen voor Howard toekomstmuziek. Als grote belofte en met enkel 2 EP’tjes in de achterzak, verscheen hij in Groningen, op het showcasefestival Eurosonic Noorderslag. Het was de start van een roerige 2 jaar met een goed ontvangen EP in april (Old Pine), een uiterst succesvol debuutalbum in september (Every Kingdom, nummer 4 in Engeland, nummer 2 in ons land), een hit in mei 2012 (‘Only Love’) en in december een 3voor12 Song van het Jaar award (voor ‘Keep Your Head Up’).

Voor onze camera’s speelde hij op die januaridag in 2011 ondermeer ‘Old Pine’ en het prachtige ‘London’, dat je weer kan vinden op het EP’tje These Waters.