De website van 2 Meter Sessies maakt gebruik van cookies. Klik hier om te lezen wat dat voor jou betekent.

Luister: The Epstein bij 2 Meter Sessies (2012)

In 2013 brengt The Epstein met Murmurations een langverwachte nieuwe plaat uit. Voorafgaande aan die release bezoekt de Britse band ons land voor een paar shows. Tussen die optredens door konden wij ze ook even verwelkomen in de 2 Meter studio voor een sessie.
Al snotterend kwam de band de studio aan de Prinsengracht binnen. Een klein verkoudheidje, verzekerde zanger Olly Wills ons. Sterker nog, zeiden de overige bandleden, Olly had nog nooit zo sexy geklonken met dat snotrandje op z’n stem. De zanger lachte verlegen om het compliment en schonk nog maar eens een kopje thee in.

Tussen het kwijlen over de dure, beroemde opnameapparatuur in de studio door (“It’s like a museum in here!”), werd er opgebouwd en besloten welke liedjes ze zouden gaan spelen. En of we een cover wilden horen. Van hun favoriete band, The Magnetics Fields. En waarom kent niemand die band in Nederland, vroeg toetsenist Seb Reynolds zich af. Hij kon ’t maar niet geloven.

Uiteindelijk kregen we zes liedjes, waaronder de huidige single I Held You Once, het straks op de nieuwe plaat te vinden pareltje Sophia Loren en het wonderschone Leave Your Light On. Mooie sessie!