Press "Enter" to skip to content

Agenda

nov
29
do
TOM BAXTER @ 2 Meter Sessies LIVE
nov 29 @ 20:00 – 21:15
TOM BAXTER @ 2 Meter Sessies LIVE

Jan Douwe Kroeske ontvangt in Studio 2 van het Muziekcentrum van de Omroep de Engelse singer/songwriter Tom Baxter voor even speciale als intieme 2 Meter Sessies Live opname. Je kunt hier bij zijn, op de studiovloer.

Maar liefst tien jaar hebben we moeten wachten op een nieuwe Tom Baxter plaat. Hij was een rising star, zn naam werd met ontzag uitgesproken door collega-muzikanten als Rufus Wainwright, Tom Waits en Gary Barlow. Zn liedjes werden gecovered door veel artiesten (van Shirley Bassey tot Boyzone) en werden gebruikt in Hollywoodfilms, bij het BBC verslag van de olympische spelen en bij uitzendingen over de Royal Wedding. Maar nieuwe liedjes bleven uit. Baxter trouwde en scheidde weer, reisde de wereld rond, en vond naast een nieuwe vrouw gelukkig ook weer inspiratie.

Indrukwekkende comeback
En zo verscheen eind september dan eindelijk die nieuwe plaat: The Other Side Of Blue. Op de vraag of Baxter het nog kan, kun je volmondig ja” antwoorden. Het is een indrukwekkende, intieme plaat met kaal opgenomen liedjes, veel meer dan een piano of een gitaar heeft de verhalenverteller Baxter niet nodig om de luisteraar stil te krijgen.

Dit belooft dus weer een heel speciale editie van 2 Meter Sessies Live in Hilversum te worden. Jan Douwe zal Tom Baxter uiteraard ook live interviewen. Tot dan!

Tickets: Klik hier

dec
10
ma
BIRTH OF JOY @ 2 Meter Sessies Live Eindejaarsspecial
dec 10 @ 20:00 – 21:30
BIRTH OF JOY @ 2 Meter Sessies Live Eindejaarsspecial

Jan Douwe Kroeske ontvangt in het Muziekcentrum van de Omroep de Nederlandse rockband Birth Of Joy voor een 2 Meter Sessies Live opname. Je kunt hier bij zijn, op de studiovloer. 

Het wordt een speciaal optreden, want na vijf studio-albums en meer dan 1.300 shows in binnen- en buitenland stopt Birth Of Joy ermee. En dat is jammer, want het in 2008 opgerichte powertrio weet nog altijd te overtuigen met hun mix van blues en psychedelica uit de jaren ’60 en ’70 gecombineerd met invloeden uit punk en grunge. Eerder dit jaar verscheen hun laatste album: Hyper Focus.

Birth of Joy kan terugkijken op een mooie carrière, met goed ontvangen albums, optredens op de grote festivals (Paaspop, Pinkpop, Lowlands, Zwarte Cross) en Internationale erkenning. Uiteraard zal Jan Douwe Kroeske hier bij stil staan tijdens het live-interview.

Kortom, een laatste kans om Birth of Joy te zien in de setting van 2 Meter Sessies! Maak het mee op de studiovloer!

HISTORISCHE LOCATIE
Voor de serie “2 Meter Sessies Live in het Muziekgebouw van de Omroep” ontving het muziekplatform het afgelopen jaar nieuwsgierigmakende artiesten als The Boxer Rebellion (UK), The Academic (IE), Michelle David & The Gospel Sessions (NL), Ben Caplan (CAN) ft. Amsterdam Klezmer Band (NL) en DeWollf (NL). In november zijn er live sessies met Marble Sounds (BE, 12-11) en Tom Baxter (UK, 29-11). De locatie is historisch: het Muziekcentrum van de Omroep was voorheen het gebouw van de VARA-studio’s. Hier werd in 1987 de allereerste 2 Meter Sessie opgenomen, met de Nieuw-Zeelandse band Crowded House.