Press "Enter" to skip to content

Agenda

feb
10
ma
DE GROEP FOSKO @ 2 Meter Sessies Live in Hilversum
feb 10 @ 20:00 – 21:15
DE GROEP FOSKO @ 2 Meter Sessies Live in Hilversum

Op maandagavond 10 februari 2020 ontvangt Jan Douwe Kroeske in studio 2 van het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum de Groep Fosko voor een interview en live optreden. We hebben plek voor maximaal 75 personen, tickets zijn hier verkrijgbaar.

Bob Fosko en 2 Meter Sessies, die combinatie was er 24 jaar geleden al, toen een chaotische, lachwekkende, maar bovenal geweldige sessie met De Raggende Manne werd gefilmd voor televisie. Nog altijd wordt de video van klassieker ‘Poep In Je Hoofd’ veelvuldig bekeken en gedeeld op het internet.

10 februari 2020 gaat Jan Douwe met Bob Fosko terugkijken op die memorabele sessie en verder praten over muziek, teksten, humor, muzikale invloeden en meer. Dat doen ze voorafgaande aan het live optreden van de Groep Fosko, een bijzonder gezelschap dat in 2020 met een gloednieuwe plaat komt: Van Iets Maken Word Je Blij.

Over de Groep Fosko
Het begon voor de Groep Fosko in 2005. Op uitnodiging van Bob Fosko en Vera Jong kwamen ze bij elkaar in Chevadot, midden Frankrijk. Eigenlijk nadat gitarist Wouter Planteijdt een jaar daarvoor opperde dat je ‘in deze schuur een mooi plaatje kan opnemen’. Dat gebeurde in die warme zomer. Een groep die anders nooit de agenda kon leegvegen, kwam 4 dagen lang de creatieve zakken leegkloppen in de boerderij. Een CD vol Nederlandstalige juweeltjes was de opbrengst, Omgekomen in Overschot getiteld en door Jan Vollaard in het NRC omschreven als “een in een verbazingwekkend tempo uit de grond gestampt album dat om zijn spontane vakmanschap en creatieve daadkracht tot de instant-hoogtepunten van de Nederlandstalige popcultuur moet worden gerekend.” Een tour langs theaters en clubs en een twee album volgden, en nu komt er dan eindelijk een derde: ‘Van iets maken word je blij’.

Samenstelling de Groep Fosko
Toetsen: Dionys Breukers
Hammond: Nico Brandsen
Gitaar: Wouter Planteijdt
Bas: Thijs Vermeulen
Percussie: Rudi de Graaff
Drums: Martijn Bosman
Stem: Bob Fosko
Gast: Ella Wonder

Tijdschema
20.00 – 20.30: Vraaggesprek Jan Douwe Kroeske met Bob Fosko
20.30 – 21.15: 2 Meter Sessies Live optreden van De Groep Fosko

Dat wordt dus een heel bijzondere avond in studio 2. Leuk als je erbij bent! We hebben plek voor maximaal 75 personen, tickets zijn hier verkrijgbaar.

Foto: Hes Mundt

2 Meter Sessies nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van van nieuwe sessies, 2 Meter live-events, releases op de streamingdiensten zoals Spotify en Deezer en meer.
We respect your privacy.