Press "Enter" to skip to content

2 Meter Sessies 30 jaar! Feest in DeLaMar Theater met GABRIEL RIOS, WILLIAM MCCARTHY en JEANGU MACROOY

2 METER SESSIES VIERT DERTIGSTE VERJAARDAG IN DELAMAR THEATER!

9 juni 2017 feestelijke avond in DeLaMar Theater in Amsterdam met Gabriel Rios, William McCarthy, Jeangu Macrooy en meer vrienden van de show – gepresenteerd door Jan Douwe Kroeske

++ Klik hier om tickets te kopen ++

Het begon allemaal in 1987: Jan Douwe Kroeske had de Australische band Crowded House te gast in zijn radioprogramma Twee Meter De Lucht In en in plaats van een interview, speelde frontman Neil Finn liever een nummer. Het bleek een gouden greep en 2 Meter Sessies was geboren!

Nu, dertig jaar later en ruim 1550 sessies voor radio en televisie verder (met bijvoorbeeld James Taylor, Randy Newman, Coldplay, Radiohead, David Crosby en Nirvana) ontvangt Jan Douwe Kroeske de internationaal geroemde Gabriel Rios (bekend van hits als Broad Daylight en Gold), William McCarthy (voormalig frontman van Augustines), aanstormend talent Jeangu Macrooy en meer vrienden in het DeLaMar Theater!

Tekst gaat verder onder het filmpje

In een avondvullend theaterprogramma ontvangt Jan Douwe Kroeske vrienden van 2 Meter Sessies, zoals GABRIEL RIOS. De Puerto Ricaans-Belgische muzikant scoorde internationale hits met Broad Daylight en Gold. In zowel 2005 als 2009 was hij te gast bij 2 Meter Sessies en ook deze avond zal hij enkele liedjes spelen en in gesprek gaan met Kroeske.

Tekst gaat verder onder het filmpje

WILLIAM MCCARTHY wordt speciaal overgevlogen uit Amerika. In 2014 was hij te gast bij 2 Meter Sessies als frontman van de band Augustines. Het werd een magische televisieopname met een band die zowel tijdens het spelen als in het interview nog nooit zo openhartig was geweest. Na de zomer verschijnt zijn eerste soloplaat.

Tekst gaat verder onder het filmpje

Aanstormend talent JEANGU MACROOY is eveneens van de partij. Zijn debuutalbum High On You is nét uit en begin januari speelde hij een kleine, maar indrukwekkende set op het 2 Meter Sessies podium op het Eurosonic Noorderslag festival.

Tekst gaat verder onder het filmpje

Maar daar blijft het niet bij! Om het verhaal van 2 Meter Sessies zo kleurrijk mogelijk te vertellen, maken meer vrienden van de show hun opwachting en komen natuurlijk ook de mooiste / indrukwekkendste / grappigste / interessantste video’s en anekdotes uit het indrukwekkende archief voorbij.

Tot ziens op 9 juni in DeLaMar Theater?

2 Meter Sessies 30 jaar
Vrijdag 9 juni 2017 20:30 uur
Mary Dresselhuys zaal
Klik hier om tickets á €25,- te kopen