Muziekprogramma “Countdown” (1976 – 1993) nu ook op Youtube

  • Nieuws

Op 1 maart 2021 is het nieuwe Youtube-kanaal CountdownEU live gegaan met de eerste clips uit het ruim 17 jarige archief van muziekprogramma Countdown, destijds uitgezonden door Veronica. In 2017 werd Jan Douwe Kroeske’s bedrijf Double 2 Mediaproducties samen het Amerikaanse Reelin’ In The Years eigenaar van dit beroemde televisieprogramma. 

Het Nederlandse televisieprogramma “Countdown” was van 1976 t/m 1993 “Europe’s Number 1 Rock Show” en werd uitgezonden bij Veronica. Later werd het programma ook uitgezonden in het buitenland en was het op z’n hoogtepunt in meer dan 20 landen op televisie te zien.

Naast vele internationale sterren, kwam ook Nederlandse top-acts als Doe Maar, Andre Hazes, Herman Brood, Frank Boeijen, Spargo, Golden Earring, Time Bandits, De Dijk, De Raggende Manne, Hans de Booij, Gerard Joling, Drukwerk langs voor een optreden in Bussum. Deze optredens zijn inmiddels gedigitaliseerd en worden 1 voor 1 upgeload naar het nieuwe Youtube-kanaal CountdownEU.

Het Countdown archief is vrijwel helemaal compleet en sinds 2017 eigendom van het Amerikaanse Reelin’ In The Years Productions (David Peck) en Double 2 Hilversum (Jan Douwe Kroeske).

Ga naar het Youtube-kanaal