Video-item met Deacon Blue zanger Ricky Ross over nieuw album, historie van de band en meer

Door corona is het voor ons momenteel niet mogelijk sessies te filmen met buitenlandse artiesten. Om onze vrienden over de grens niet te vergeten en nog altijd een podium te kunnen bieden, zoomt 2 Meter Sessies presentator Jan Douwe Kroeske regelmatig de wereld over. Deze week spreekt hij met Ricky Ross, zanger van Deacon Blue.

Al in 1987, 2 Meter Sessies was net begonnen op de radio, kwam de Schotse band Deacon Blue langs bij Jan Douwe in de studio voor een opname naar aanleiding van hun wereldwijd enthousiast ontvangen debuutalbum Raintown. In 1990 volgde nog een radio-sessie en drie jaar kwam de band ook voorbij in de televisie versie van 2 Meter Sessies. Kortom, er ligt aardig wat historie tussen de band en ons programma.

Aanleiding voor een nieuwe ontmoeting is het vorige week uitgekomen mini-album Riding on The Tide Of Love. Het is een vervolg op het vorig jaar verschenen album City of Love, dat op 1 in de Schotse charts kwam en op nummer 4 in Engeland. De band had verwacht met dat nieuwe succes op tour te kunnen gaan door Europa, maar dat liep natuurlijk allemaal anders. Dan maar de studio in, want er lagen nog een paar niet gebruikte liedjes uit de City Of Love sessies en een aantal wel begonnen, maar niet afgemaakte opnames.

Jan Douwe sprak met Deacon Blue zanger Ricky Ross over het nieuwe album, het schrijf- en opnameproces, de historie van de band en het vinden van nieuwe inspiratie als carrière-band.

Deacon Blue speelt 3 november 2021 in Tivoli, Utrecht.