Press "Enter" to skip to content

Aankondinging: STEF KAMIL CARLENS bij 2 Meter Sessies Live

Geplaatst op 30 oktober 2019

Jan Douwe Kroeske ontvangt in STUDIO 7 van het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum de Belgische muzikant, kunstenaar, componist en producer Stef Kamil Carlens. Dat belooft een warm weerzien te worden; Carlens bezocht 2 Meter Sessies al eens met z’n eigen bands Moondog Jnr (1996), Zita Swoon (1998) en natuurlijk als bassist / zanger van dEUS (1995). Ditmaal komt hij met een gloednieuwe soloplaat naar 2 Meter Sessies! Klik hier voor tickets.

Eind september verscheen met Making Sense Of ∞ (Making Sense Of Infinity) Carlens tweede soloplaat. De liefde voor percussie en een algemene focus op de textuur van de instrumenten typeren de vibe van Carlens’ solowerk. De arrangementen zijn fijn geweven structuren van analoge synthesizers, vintage orgeltjes, oude drummachines, akoestische en elektrische gitaren, met veel slide werk en hier en daar een etnische fluiten en bariton sax.

Carlens werkte 2 jaar aan dit album. Hij bleef schaven tot de gelaagde arrangementen volledig in balans zaten. Bij elke luisterbeurt blijf je nieuwe details ontdekken. Je hoort tientallen instrumenten, maar toch klinkt het geheel transparant. En alhoewel hij graag experimenteert met onconventionele structuren, heeft het album een open en uitnodigende sound.

Luister naar ‘Back On The Road’

Tijdschema
20.00 – 20.30: Vraaggesprek Jan Douwe Kroeske met Stef Kamil Carlens
20.30 – 21.15: 2 Meter Sessies Live optreden van Stef Kamil Carlens

Locatie
Muziekcentrum van de Omroep
Heuvellaan 33 in Hilverusm

2 Meter Sessies nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van van nieuwe sessies, 2 Meter live-events, releases op de streamingdiensten zoals Spotify en Deezer en meer.
We respect your privacy.