2 Meter Sessie #1696: ALAIN JOHANNES

Eind september ontvingen we in poppodium Hedon (Zwolle) ALAIN JOHANNES (van oa Eleven, Them Crooked Vultures, Queens of The Stone Age) voor 2 Meter Sessie opname #1696.

De lijst aan muzikanten met wie Alain Johannes heeft samengewerkt leest als een encyclopedie van de Californische rock geschiedenis. Het begon al op de middelbare school waar Alain Johannes in bands zat met een groep vrienden die later Red Hot Chili Peppers vormden. Alain Johannes koos voor een andere band, namelijk Eleven samen met Natasha Shneider en Jack Irons. Ze gingen op tour met Pearl Jam, Soundgarden en Queens of the Stone Age.

En zo zijn de wapenfeiten van Alain Johannes gerust indrukwekkend te noemen. Hij werkte aan platen van o.a. Chris Cornell, No Doubt, Mark Lanegan, Jimmy Eat World, Queens of the Stone Age en Arctic Monkeys. Hij ging op tour in de band van PJ Harvey en zat met Dave Grohl, Josh Homme en John Paul Jones in Them Crooked Vultures.

Voor onze camera’s speelde Alain Johannes maar liefst 7 liedjes. Die hele sessie, inclusief kleine stukjes achtergrond per betreffend liedje van Alain zelf, kun je nu bekijken:

Bekijk ook de Q&A die we met Alain Johannes opnamen.