2 Meter Sessie #1690: THE MURDER CAPITAL

Met When I Have Fears verscheen in augustus de sterke debuutplaat van de Ierse post-punk band The Murder Capital. De intense en dwingende post-punk van het vijftal uit Dublin, dat doet denken aan de sound van bands als Joy Division, Savages en The Birth Day Party, ontlokte bij de Irish Times reeds de uitspraak “Ireland’s best new rock band”. In Nederland schaarde de Volkskrant de liedjes “tot de opwindendste gitaarrock van 2019”.

Een maand voor de release was de band te gast bij 2 Meter Sessies in Electric Monkey studio in Amsterdam. We kregen drie liedjes van die nieuwe plaat, gespeeld met een lading energie waar je haast bang van wordt. Bekijk ze hieronder of achter elkaar in deze Youtube-playlist. Live zie je de band op 25 oktober in Amsterdam, op het London Calling Festival.