Press "Enter" to skip to content

Extra aankondiging: SEAN MCCONNELL ook naar 23 september editie van 2 Meter Sessies Live in Hilversum

Geplaatst op 17 september 2019

Op maandagavond 23 september is de volgende editie van 2 Meter Sessies Live in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. Zoals eerder aangekondigd, is de Nederlandse band Dawn Brothers dan te gast bij Jan Douwe Kroeske. We kunnen nu ook bekendmaken dat voorafgaande dat optreden (en interview) de Amerikaanse singer/songwriter Sean McConnell ook enkele liedjes zal spelen! Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Begin dit jaar verscheen met het sterke Secondhand Smoke alweer de 17e (!) plaat van de pas 34-jarige Sean McConnell. Hij nam het album in twee maanden op in z’n eigen studio en het resultaat is een intiem inkijkje in z’n leven en creativiteit. “Deze keer was er geen klok,”  vertelt hij over het opnameproces. “Ik kon direct opnemen als de creativiteit toesloeg. Of het nu twee of drie uur in de nacht was. Het voelde geweldig, totale creatieve vrijheid.” Creatief is hij ook voor andere artiesten. Zo schreef McConnell liedjes voor Meat Loaf, Tim McCraw, Plain White T’s en Buddy Miller. Ook werd zijn werk gebruikt in de hitserie Nashville.

Hoofdgast op 23 september zijn Dawn Brothers. Bij het beluisteren van de sterke Dawn Brothers EP Next Of Kin is het moeilijk om niet te denken aan het beste werk van The Band, Stephen Stills (en zijn band Manassas), The Allman Brothers, Joe Walsh en Neil Young. Kortom: de betere Americana / Roots. Retro, maar deze jonge honden uit Zuid-Holland hebben hun blik wel degelijk op de toekomst gericht.

Tijdschema
20.00 – 20.40: Interview + optreden Sean McConnell
20.45 – 21.45: Interview + optreden Dawn Brothers

Tickets: klik hier