2 Meter Sessie #1688: JADE BIRD

Jade Bird - 2 Meter Sessies

Het gaat hard met de eenentwintigjarige Britse muzikante Jade Bird. Stond ze begin 2019 nog in het intieme Paradiso Noord, voor 2020 is inmiddels de grote zaal van Paradiso aangekondigd. Maar eerst deze zomer nog een optreden op het Glastonbury festival. Het is het resultaat van haar titelloze debuuutplaat, geprezen in binnen- en buitenland. Zo noemde Rolling Stone magazine haar al één van de 10 beste nieuwe Americana artiesten…

Op 8 mei 2019 verwelkomden we Jade Bird voor een 2 Meter Sessie in de Amsterdamse Electric Monkey studio. Jade heeft het type daadkracht dat je graag tegenkomt in een opnameruimte: ze gaat zitten, kijkt je aan, soundcheckt de akoestische gitaar en vraagt tegelijkertijd hoe het met je gaat. Ze is nieuwsgierig naar het camerawerk en pingpongt met de geluidstechnicus. En omdat we drie nummers hebben “besteld”, krijgen we drie nummers: twee op de gitaar en eentje achter de piano. Die opname kun je nu bekijken:

Tags: