Nu te bekijken: BEN CAPLAN met AMSTERDAM KLEZMER BAND | 2 Meter Sessie #1659

Maandag 24 september was de Canadese muzikant Ben Caplan samen met de Amsterdam Klezmer Band te gast op een nieuwe editie van 2 Meter Sessies Live in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. Die sessie is nu te bekijken.

Met z’n diepe baritonstem (denk aan Tom Waits), overweldigende podiumpresentatie en charmante voorkomen (enorme baard en wilde haardos) maakt Ben Caplan al jaren veel indruk bij muziekliefhebbers over de gehele wereld. Met z’n goed ontvangen nieuwe plaat Old Stock onder de arm kwam hij naar 2 Meter Sessies.

Waar Caplan zich op z’n voorgaande platen liet inspireren door artiesten als Bob Dylan en Tom Waits, gaat hij op Old Stock de andere kant op: de liedjes klinken alsof ze ontstaan zijn in de vroege 20e eeuw, maar zijn uitgevoerd met een moderne benadering. Dit levert een spannende mix op van Joodse en Oost-Europese traditionele volksmuziek en hedendaagse folkrock. Daarbij is Old Stock is gebaseerd op een 110 jaar oud en waargebeurd verhaal over twee Joodse Roemeense immigranten die naar Canada vluchten. De beproevingen die zij onderweg moeten doorstaan, vormen de rode draad op dit conceptalbum.

Bekijk de sessie:

Tracklist: Traveller’s Curse [1:38], Dusk [5:34] en 40 Days & 40 Nights [12:04].

Ben Caplan live zien:
21 november: Theater Heerlen
22 november: De Lawei, Drachten
24 november: Stadsschouwburg, Groningen
26 november: Schouwburg Utrecht