Nieuwe sessies gefilmd: Chris Stills, Soham De en Anthony D’Amato

  • Nieuws

De afgelopen dagen hebben we een drietal sessies gefilmd die binnenkort online te bekijken zullen zijn. Wil je niks missen, abonneer je dan op ons Youtube-kanaal.

Afgelopen zaterdag ontvingen we in Electric Monkey Studio in Amsterdam Chris Stills. Hij is de zoon van Stephen Stills (Buffalo Springfield, CSN(&Y)) en de bekende Franse zangeres Véronique Sanson. Maar bovenal is hij een bijzonder muzikale singer/songwriter met een prachtige nieuwe plaat: Don’t Be Afraid. Op 28 november speelt hij live in de Melkweg.

Soham De is een getalenteerde singer/songwriter uit Engeland. Z’n sterke debuut EP The Next Nowhere is net uit en afgelopen maandag speelde hij enkele liedjes daarvan voor onze camera’s. In het thuisland speelde hij al op grote festivals als The Great Escape en deed hij een sessie voor BBC Radio 1. Hij toerde door Nederland als voorprogramma van The Pierce Brothers.

De Amerikaanse singer/songwriter Anthony D’Amato was ook bij ons te gast. Een nieuwe plaat zit in de pijplijn en afgaande op single ‘The Oyster and the Pearl’ en de liedjes die hij voor onze camera’s speelde, wordt dat een fijne opvolger van Cold Snap, een plaat die door NPR (Amerikaanse publieke radio) destijds omschreven werd met “D’Amato sings and writes in the tradition of Bruce Springsteen or Josh Ritter”. Hij speelt vanaf 19 oktober weer in Nederland, als voorprogramma van American Aquarium en op het Take Root festival (3 november).