Press "Enter" to skip to content

Aankondiging: Tom Baxter op 29 november bij 2 Meter Sessies Live in Hilversum

Geplaatst op 19 oktober 2018

Donderdag 29 november ontvangt Jan Douwe Kroeske de Britse singer/songwriter Tom Baxter bij 2 Meter Sessies Live in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. Maak deze even speciale als intieme sessie mee op de studiovloer – klik hier voor tickets!

Maar liefst tien jaar hebben we moeten wachten op een nieuwe Tom Baxter plaat. Hij was een rising star, z’n naam werd met ontzag uitgesproken door collega-muzikanten als Rufus Wainwright, Tom Waits en Gary Barlow. Z’n liedjes zijn gecovered door veel artiesten (van Shirley Bassey tot Boyzone) en werden gebruikt in Hollywoodfilms, bij het BBC verslag van de olympische spelen en bij uitzendingen over de Royal Wedding. Maar nieuwe liedjes bleven uit. Baxter trouwde en scheidde weer, reisde de wereld rond, en vond naast een nieuwe vrouw gelukkig ook weer inspiratie.

En zo verscheen eind september dan eindelijk die nieuwe plaat: The Other Side Of Blue (luister in Spotify). Op de vraag of Baxter het nog kan, kun je volmondig ja” antwoorden. Het is een indrukwekkende, intieme plaat met kaal opgenomen liedjes, veel meer dan een piano of een gitaar heeft de verhalenverteller Baxter niet nodig om de luisteraar stil te krijgen.

Dit belooft dus weer een heel speciale editie van 2 Meter Sessies Live in Hilversum te worden. Jan Douwe zal Tom Baxter uiteraard ook live interviewen. Tot dan!

2 Meter Sessies Live met Tom Baxter
Datum: 29 november 2018
Locatie: Muziekcentrum van de Omroep, Hilversum
Tijd: 20.00u tot 21.15u
Tickets: Klik hier