Uit het archief: Suzanne Vega met ‘Rock In His Pocket’ bij 2 Meter Sessies | 1993

Volgende week (17 t/m 21 juli) is er in Gent een nieuwe editie van Boomtown, een vijfdaags alternatief muziekfestival dat ieder jaar plaatsvindt tijdens de Gentse Feesten. Op de line-up vinden we dit jaar oa Kevin Morby, Absynthe Minded, Spinvis, Jasper Steverlinck, Suzanne Vega, Milow en Nordmann. Net als vorig jaar is 2 Meter Sessies ook weer aanwezig, met twee live sessies per dag in boekhandel Paard van Troje. Die sessies zijn gratis te bezoeken ėn worden gestreamd op de Facebookpagina van het festival. Onze line-up wordt binnenkort bekendgemaakt.

Een groot aantal van de op het festival spelende artiesten hebben een 2 Meter Sessies verleden. De Amerikaanse singer/songwriter Suzanne Vega was het er het vroegst bij. Al in 1993, een half jaar na haar eerste audio-sessie, filmden we in de Bullet Sound studio in Nederhorst den Berg enkele liedjes voor televisie. Met ‘Luka‘ en ‘Tom’s Diner’ (in de DNA-remix) had ze al enkele hits op haar naam staan, maar die bleven bij ons achterwege. Er was immers een nieuw album (99.9F°) en daarvan speelde ze oa het fijne ‘Rock In His Pocket (Song Of David)’.