Nu te bekijken: DAMIEN JURADO met 4 liedjes

Vandaag is-ie officieel uitgekomen: The Horizon Just Laughed, de gloednieuwe plaat van de Amerikaanse singer/songwriter Damien Jurado. Eerst alleen nog maar fysiek, later kun je ‘m ook vinden in de streamingdiensten.

Het is het eerste album in z’n meer dan 20 jaar overspannende carrière dat hij helemaal zelf heeft geproduceerd. Jurado noemt het dan ook een van z’n meest persoonlijke. “I snuck away to record it without anyone knowing,” schrijft hij op Facebook. “I sat in the producers seat for the first time in years, where I followed creativity’s every turn. It was fulfilling to watch the things come to life before me with the help of some talented friends.”

In Amsterdam en voor onze camera’s speelde Jurado enkele liedjes van het nieuwe album, solo en akoestisch: ‘1973‘, ‘Marvin Kaplan‘, ‘Allocate‘ en ‘Over Rainbows and Rainier‘. Na afloop van de sessie sprak Jan Douwe Kroeske met Jurado over de nieuwe liedjes, het opnameproces, of-ie gelukkig is, de acteur Marvin Kaplan en meer.

Damien Jurado speelt op de komende editie van het Into The Great Wide Open festival, 5 oktober in Amsterdam (De Duif) en een dag later in Zwolle (Schouwburg Odeon).