Uit het archief: Johan met ‘Swing’ bij 2 Meter Sessies | 1997

De terugkeer van Johan is vandaag met de release van hun gloednieuwe plaat Pull Up (Spotify) een feit. Het is de lang niet voor mogelijk gehouden opvolger van het in 2009 verschenen 4. Een paar maanden na die release, trok zanger/gitarist Jacob de Greeuw abrupt de stekker uit de band. Hij was er klaar mee. “Steeds hetzelfde rondje, steeds dezelfde mensen die zich ermee bemoeiden,” zoals hij onlangs in een mooi interview in Trouw vertelde.“Ik haalde er geen lol meer uit. Ik ben vrij impulsief en rigoureus: dan stop ik er gewoon mee.”

Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan, en na een moeilijke periode richtte De Greeuw de band in 2017 weer op. Met hernieuwde energie. “Die nieuwe plaat opnemen was geweldig om te doen,” zegt hij in Trouw. De eerste recensies van Pull Up zijn goed, zo heeft NRC het over “liedjes met een grote schoonheid” en spreekt OOR over “het beste werk dat de band uitbracht”.

In 1997 was Johan te gast bij 2 Meter Sessies. Debuutalbum Johan was net een paar maanden uit, ‘Swing’ was de eerste single en stond dus ook op de setlist:

YouTube player
Tags: