6x Husky

Via Fleetwood Mac en Fleet Foxes naar The Shins
Extra

6x Husky

Zaterdagmiddag 28 oktober ontvangen we de Australische band Husky voor een speciaal live optreden in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. Daar kun je bij zijn (klik hier). Waarom je dat niet mag missen? We geven zes muzikale redenen.


Ghost (2017)
Frontman Husky Gawenda schrijft het liefst in de nacht. “Dat is mijn ritme,” vertelt hij. “Die nachtelijke uren zijn belangrijk voor me. Er gebeurt iets speciaals als de zon ondergaat. Rede en logica verdwijnen, magie en mysterie verschijnen.” Liedje Ghost, van nieuwe plaat Punchbuzz, gaat over de wens om rondspokende gedachtes over vroeger en een onzekere toekomst los te kunnen laten.


History’s Door (2012)
Album Forever So was al twee jaar af toen het ineens heel hard ging. Prachtig liedje History’s Door kreeg airplay op het Australische radiostation Triple J en het Amerikaanse platenlabel Sub Pop was er als de kippen bij. Als snel pakte de band het vliegtuig en kwamen er shows in Amerika en Europa. En dan klinken de songtekstregels “Don’t look back, there is no use in wondering just how or why if you leave now” ineens heel toepasselijk.


I’m Not Coming Back (2015)
Na het wereldwijde succes van Forever So, kwam Husky in 2015 met het album Ruckers Hill. Eerste single I’m Not Coming Back schreef frontman Husky Gawenda rond de tijd waarin hij overwoog alles achter zich te laten en opnieuw te beginnen. Het bleef bij die gedachte. “Het mooie aan liedjes schrijven is,” zegt hij, “dat je over dingen kan zingen zonder ze echt te doen.”


Late Nite Store (2017)
Een van de prijsnummers van nieuwe plaat Punchbuzz is Late Nite Store. Het liedje werd door Husky Gawenda geschreven in één avond met, zoals hij zelf toegeeft, drank, verwarring, hartzeer, verwachtingen en enthousiasme. Hoor je dat allemaal terug? Saai is het zeker niet.


Hunter (2012)
Het mooiste liedje van Forever So moet Hunter zijn. De melancholie ligt er dik op. Het lijkt te gaan over terugkomen naar je geliefde en afvragen of de vlam nog brandt. Iedereen en alles is hetzelfde gebleven maar toch is het anders.


Saint Joan (2015)
Geen idee of met de Saint Joan in dit gelijknamige liedje van Husky de nationale Joan d’Arc, de nationale heldin van Frankrijk wordt bedoeld. Volgens Husky gaat het liedje voornamelijk over de verlossende kracht van de liefde. Over leren wanneer je moet vasthouden en wanneer je moet loslaten… En dat klinkt heel mooi.


Husky bij 2 Meter Sessies Live
Zaterdagmiddag 28 oktober
Aanvang: 14.15 uur
Locatie: Muziekcentrum van de Omroep, Hilversum
Tickets: klik hier
Facebook-event: http://bit.ly/2yH0xhl

Like 2 Meter Sessies op Facebook: