Micah P. Hinson

2 Meter Sessie #1613
Online sessies

2 Meter Sessie #1613: Micah P. Hinson (video)

Voor 2 Meter Sessie #1613 ontving Jan Douwe Kroeske de Amerikaanse singer/songwriter Micah P. Hinson.

De Amerikaanse singer/songwriter Micah P. Hinson is een man met vele verhalen. Hij kan vertellen over z’n verleden, hoe hij als kind van extreem Christelijke ouders in Amerika al voor z’n twintigste zwaar aan de drugs raakte, op straat leefde en zelfs in de gevangenis belandde. En over hoe de muziek hem uiteindelijk heeft gered, want sinds 2004 heeft de in Texas wonende muzikant die ervaringen, tesamen met zijn eigenzinnige kijk op de wereld, verwerkt tot reeds negen mooie platen. Z’n meest recente, het fascinerende And The Holy Strangers, noemt hij een “moderne folkopera” en verhaalt over een familie in oorlogstijd.

Setlist: Oh, Spaceman, The Last Song, Leaning on Everlasting Arms en The Holy Strangers. Opgenomen op 10 oktober 2017 in Amsterdam, Electric Monkey studio.Like 2 Meter Sessies op Facebook: