To Kill A King

Kom kijken bij 2 Meter Sessie #1612 op 15 september 2017
2 Meter Live

Aankondiging: To Kill A King bij 2 Meter Sessies LIVE

Op vrijdag 15 september ontvangt Jan Douwe Kroeske in studio 2 van het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum de Engelse band To Kill A King voor een live opname, 2 Meter Sessie #1612. Hier kun je bij zijn, op de studiovloer, dicht bij de artiest.

KLIK HIER VOOR TICKETS

Als je in de Britse pers “de liefdesbaby van INXS, The National en The Maccabees” wordt genoemd, dan doe je iets goed en dat doet To Kill A King dan ook al een paar jaar. Zo was daar in 2013 het sterke debuut Cannibals With Cutlery. Een plaat waarop frontman Ralph Pelleymounter (gezegend met een dijk van een stem) laat horen een begenadigd songwriter te zijn, uitblinkend in liedjes als verhaaltjes. Dat hij tegenwoordig ook schrijft voor andere artiesten (bijvoorbeeld Rag’n’Bone Man) is dan ook een logische ontwikkeling.

Eind 2017 verschijnt het langverwachte derde album van To Kill A King en vooruitgeschoven singles ‘The Good Old Days’ en ‘The Problem Of Evil’ maken al duidelijk dat de band na een radiostilte van een jaar alleen nog maar beter is geworden. Dit speciale, intieme optreden bij 2 Meter Sessies (maximaal 75 plekken beschikbaar!) mag je dus niet missen.

Historische locatie

Het begon destijds allemaal met een simpel verzoek of er interesse was voor een interview met de band Crowded House. Dat had het radioprogramma Twee meter de lucht in wel. Maar toen frontman Neil Finn met z’n gitaar onder de arm de studio binnenliep, verdween het interview als sneeuw voor de zon en was met 2 Meter Sessies een nieuw muziekformat geboren. We schrijven 19 mei 1987, in de toenmalige VARA-studio’s, inmiddels het Muziekcentrum van de Omroep (MCO). 30 jaar later keert het muziekprogramma dus terug naar de plek waar het allemaal begon.


To Kill A King – 2 Meter Sessies LIVE
15 september 2017, Muziekcentrum van de Omroep, Hilversum
Tickets: 15,00 (excl. Servicekosten) – klik hier

Like 2 Meter Sessies op Facebook: