Husky

Maak een 2 Meter Sessies live opname mee
2 Meter Live

Aankondiging: Husky bij 2 Meter Sessies LIVE

Op zaterdagmiddag 28 oktober ontvangt Jan Douwe Kroeske in studio 2 van het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum de Australische band Husky (klinkt als: Fleetwood Mac / Fleet Foxes / The Shins) voor een live opname, 2 Meter Sessie #1613. Hier kun je bij zijn, op de studiovloer, dicht bij de artiest.

KLIK HIER VOOR TICKETS

In thuisland Australië is Husky al lang geen goed bewaard geheim meer. Is ook niet moeilijk, als je al drie platen met prachtige liedjes hebt gemaakt. Op de meest recente, Punchbuzz, hebben ze zich laten inspireren door favorieten van vroeger en nu, van Fleetwood Mac tot The National (en horen we ook The Shins?). Gecombineerd met het gegeven dat songwriter Gawenda Husky -gezegend met een oor voor wonderschone melodieën – het liefst in de nacht schrijft, krijg je gedreven folkrockliedjes die zowel melancholisch als mysterieus klinken. Indrukwekkend? Jazeker.

Jan Douwe is al een tijdje fan van de band. Al in 2012 werd een eerste audiosessie met ze opgenomen. Hoogste tijd dus om er nu ook eentje te filmen. Hier kunnen 75 muziekliefhebbers bij aanwezig zijn. Het wordt een speciale, intieme opname op een unieke locatie met een prachtige band.

Historische locatie

Het begon destijds allemaal met een simpel verzoek of er interesse was voor een interview met de band Crowded House. Dat had het radioprogramma Twee meter de lucht in wel. Maar toen frontman Neil Finn met z’n gitaar onder de arm de studio binnenliep, verdween het interview als sneeuw voor de zon en was met 2 Meter Sessies een nieuw muziekformat geboren. We schrijven 19 mei 1987, in de toenmalige VARA-studio’s, inmiddels het Muziekcentrum van de Omroep (MCO). 30 jaar later keert het muziekprogramma dus terug naar de plek waar het allemaal begon.


HUSKY – 2 Meter Sessies LIVE
28 oktober 2017, Muziekcentrum van de Omroep, Hilversum
Tickets: 15,00 (excl. Servicekosten) – KLIK HIER VOOR TICKETS

Like 2 Meter Sessies op Facebook: