William McCarthy bij 2 Meter Sessies Live

Maak een opname mee, op de studiovloer!
2 Meter Live

Aankondiging: William McCarthy bij 2 Meter Sessies LIVE

Op donderdag 8 juni ontvangt Jan Douwe Kroeske in studio 2 van het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum voormalig Augustines frontman William McCarthy voor 2 Meter Sessies opname #1600. Hier kun je bij zijn, op de studiovloer, dicht bij de artiest. Kaarten kosten € 15,-(excl. servicekosten) en zijn nu te koop.

KLIK HIER VOOR TICKETS

William McCarthy maakte als frontman van (We Are) Augustines de afgelopen jaren naam als gepassioneerde frontman. Geen enkel concert van deze helaas vorig jaar ter ziele gegane rockband was hetzelfde, mede dankzij de excentrieke McCarthy. Ook bij een 2 Meter Sessies opname in 2014 verraste hij crew en redactie door vanuit het niets een liedje onversterkt te doen. Vanuit z’n tenen en met tranen in de ogen zorgde hij voor magie en kippenvel op de vloer:

In het najaar verschijnt met Shelter de eerste soloplaat van William McCarthy. Verwacht deze live sessie nieuwe liedjes, maar ook enkele Augustines “klassiekers”.

Voorafgaande het optreden interviewt Jan Douwe William McCarthy live op de studiovloer en wordt zijn keuze uit het 2 Meter Sessies archief vertoond. Wegens het intieme karakter van het evenement en de studio, zijn er een beperkt aantal plekken beschikbaar en dat maakt het een niet te missen avond voor liefhebbers van muziekbeleving in optima forma!

Historische locatie
Het begon destijds allemaal met een simpel verzoek of er interesse was voor een interview met de band Crowded House. Dat had het radioprogramma Twee meter de lucht in wel. Maar toen frontman Neil Finn met z’n gitaar onder de arm de studio binnenliep, verdween het interview als sneeuw voor de zon en was met 2 Meter Sessies een nieuw muziekformat geboren. We schrijven 19 mei 1987, in de toenmalige VARA-studio’s, inmiddels het Muziekcentrum van de Omroep (MCO). 30 jaar later keert het muziekprogramma dus terug naar de plek waar het allemaal begon.


Foto: vorige editie van 2 Meter Sessies live in het Muziekcentrum van de Omroep, met Kim Janssen


William McCarthy – 2 Meter Sessies LIVE
8 juni 2017, Muziekcentrum van de Omroep, Hilversum
Tickets: 15,00 (excl. Servicekosten) – klik hier

Like 2 Meter Sessies op Facebook: