Kim Janssen te gast bij 2 Meter Sessies Live

Unieke avond in de studio - kun jij bij zijn!
2 Meter Live

Aankondiging: Kim Janssen bij 2 Meter Sessies LIVE

Op maandag 15 mei ontvangt Jan Douwe Kroeske in studio 2 van het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum de populaire singer/songwriter Kim Janssen voor een 2 Meter Sessies opname. En jij kunt dit meemaken, op de studiovloer! Kaarten kosten € 15,-(excl. servicekosten) en zijn nu te koop.

KLIK HIER VOOR TICKETS

De muziek van Kim Janssen, geboren in Nederland maar opgegroeid in Azië, kan pop genoemd worden, waarbij klassieke en orkestrale arrangementen gemixt worden met grande pop en Kim’s vocalen – op het ene moment neuriënd als Bill Callahan, op het andere hoog falsetto.

“Cousins” is z’n nieuwste plaat en die is zeker niet onopgemerkt gebleven. Het is een even prachtige als interessante plaat waarop Kim herinneringen aan nachten in Loi Krathong, aardbevingen en politieke onrust verbindt met een huiselijk beeld van voortuinen, verjaardagsfeestjes en Chinese restaurants. De Volkskrant recenseerde het album met 4 van de 5 sterren en vergeleek het geluid met Sufjan Stevens en The National. Het NRC gaf dezelfde score.

Historische locatie
Het begon destijds allemaal met een simpel verzoek of er interesse was voor een interview met de band Crowded House. Dat had het radioprogramma Twee meter de lucht in wel. Maar toen frontman Neil Finn met z’n gitaar onder de arm de studio binnenliep, verdween het interview als sneeuw voor de zon en was met 2 Meter Sessies een nieuw muziekformat geboren. We schrijven 19 mei 1987, in de toenmalige VARA-studio’s, inmiddels het Muziekcentrum van de Omroep (MCO). 30 jaar later keert het muziekprogramma dus terug naar de plek waar het allemaal begon.


Kim Janssen – 2 Meter Sessies LIVE
15 mei 2017, Muziekcentrum van de Omroep, Hilversum
Tickets: 15,00 (excl. Servicekosten) – klik hier

Like 2 Meter Sessies op Facebook: