Aankondiging: Strand Of Oaks bij 2 Meter Sessies Live (24.02.2017)

Op vrijdag 24 februari 2017 ontvangt Jan Douwe Kroeske STRAND OF OAKS voor de februari editie van 2 Meter Sessies Live in het warme, intieme Blue Collar Theater in Eindhoven. Kaarten kosten € 15,-(excl. servicekosten) en zijn nu te koop (snelle kopers scoren de early bird prijs van € 12,50 per ticket (excl. servicekosten)).

KLIK HIER VOOR TICKETS

Het optreden in Blue Collar is precies een week na de release van de langverwachte nieuwe Strand Of Oaks plaat Hard Love. Man achter Strand Of Oaks is Timothy Showalter, een muzikant met het hart op de tong. Op deze nieuwe rockplaat zingt hij over decadente tour ervaringen, huwelijksproblemen en de bijna-dood van z’n broertje. Op sterke single ‘Radio Kids’ verlangt Showalter terug naar de tijd van gekluisterd aan de radio zitten en het ene mooie liedje na het andere ontdekken:

Een tijd lang bracht Showalter folkplaten uit. De verrassing was daarom des te groter toen hij in juni 2014 met het stevig rockende HEAL op de proppen kwam. Een sterk album waarop Showalter zijn problemen en frustraties weg zingt in liedjes die er niet om liegen. In ‘Shut In’ is hij goudeerlijk: “I lose my faith in people
/ Why even take the time?
/ You’ve go your problems
/ I’ve got mine.”

Op de redactie van 2 Meter Sessies zijn we direct fan en een paar maanden later, oktober 2014, verwelkomen we de band in de studio voor een opname. Het wordt een memorabele sessie; vanaf de eerste noot raakt Showalter ons recht in het hart. Vier liedjes en een openhartig interview later zit hij er doorheen. Emotioneel, maar ook zijn stem is na dagen achtereen alles geven aan gort. Maar stiekem zijn we er blij mee; dat ruwe randje maakte het nog intenser:

Over 2 Meter Sessies Live in Blue Collar Theater

Aan het begin van het avond interviewt Jan Douwe Kroeske op het podium Strand of Oaks, over z’n nieuwe plaat, inspiraties én over het fragment dat hij uit het 2 Meter Sessies archief heeft gehaald en wil laten zien. Daarna volgt het live optreden.

Met de komst van Strand of Oaks noteren we opname nummer 1.592 van 2 meter Sessies. Eerdere gasten bij het maandelijkse 2 Meter Sessies Live in Blue Collar waren Daniel Docherty, Daniel Cane en The Jerry Hormone Ego Trip.

Eigenzinnige locatie

Het Blue Collar Hotel in Eindhoven staat voor een laagdrempelig, levendig en stoer Rock & Roll Hotel met een eigentijds en eigenzinnig karakter waar belevenis en gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Op de begane grond bevindt zich een theaterzaal die met haar burleske inrichting een warme, intieme sfeer biedt.

2 METER SESSIES LIVE met STRAND OF OAKS
Vrijdag 24 februari 2017
Blue Collar Theater, Eindhoven
Deuren open: 20.30 uur
Aanvang optreden: 21.00 uur
Tickets: € 15,– excl. servicekosten (Early bird: € 12,50 excl. servicekosten) Klik hier om tickets te kopen.
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1850132638562991/

Like 2 Meter Sessies op Facebook: