Bob Wayne

2 Meter Sessies | 2016 | Audio
Online sessies

Bob Wayne bij 2 Meter Sessies [luister]

In 1987 vond de allereerste 2 Meter-sessie plaats. De locatie: de toenmalige VARA-studio’s in Hilversum. In 2013 werd begonnen met het restaureren van het studiocomplex, dat tegenwoordig het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) heet.

Om te vieren dat de restauratie van deze oudste studio van Nederland is afgerond, keerden we afgelopen 13 september terug naar deze historische plek en namen we oa een sessie op met de Amerikaanse muzikant BOB WAYNE.

Deze aflevering met Bob Wayne is de vierde in onze nieuwe Youtube-serie. Elke woensdag komt een nieuwe online. Luister ook naar:

#3: QUIET HOLLERS
#2: RYLEY WALKER
#1: GEMMA RAY


Over het Muziekcentrum van de Omroep (MCO)
De oudste studio van het complex wordt ook wel de geboorteplek van ‘Hilversum Mediastad’ genoemd. De architecten J.A. Snellebrand en A. Eibink ontwierpen in 1930 een voor die tijd modernistische studio, waarin de nieuwste technieken voor omroepakoestiek werden gerealiseerd. De architecten ontwierpen de studio letterlijk om een microfoon heen, om zo aan alle akoestische eisen te voldoen.
Door verschillende aanpassingen is het historische karakter van de studio in de loop der jaren aangetast. De Stichting Omroep Muziek (SOM), sinds 2013 eigenaar van het Muziekcentrum van de Omroep, heeft het initiatief genomen om dit bijzondere gedeelte van het studiocomplex verder te restaureren en in de oorspronkelijke staat terug te brengen.


Laat knoppen zien
Verberg knoppen