Bob Wayne

2 Meter Sessies | 2016 | Audio
Online sessies

2 Meter Sessie #1585: Bob Wayne

In 1987 vond de allereerste 2 Meter-sessie plaats. De locatie: de toenmalige VARA-studio’s in Hilversum. In 2013 werd begonnen met het restaureren van het studiocomplex, dat tegenwoordig het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) heet.

Om te vieren dat de restauratie van deze oudste studio van Nederland is afgerond, keerden we afgelopen 13 september terug naar deze historische plek en namen we oa een sessie op met de Amerikaanse muzikant BOB WAYNE.


Over het Muziekcentrum van de Omroep (MCO)
De oudste studio van het complex wordt ook wel de geboorteplek van ‘Hilversum Mediastad’ genoemd. De architecten J.A. Snellebrand en A. Eibink ontwierpen in 1930 een voor die tijd modernistische studio, waarin de nieuwste technieken voor omroepakoestiek werden gerealiseerd. De architecten ontwierpen de studio letterlijk om een microfoon heen, om zo aan alle akoestische eisen te voldoen.
Door verschillende aanpassingen is het historische karakter van de studio in de loop der jaren aangetast. De Stichting Omroep Muziek (SOM), sinds 2013 eigenaar van het Muziekcentrum van de Omroep, heeft het initiatief genomen om dit bijzondere gedeelte van het studiocomplex verder te restaureren en in de oorspronkelijke staat terug te brengen.


Kom kijken bij de 2 Meter Sessies Live opname met Chantal Acda!

“De jongen Joni Mitchell van de lage landen.” – OOR
“Volstrekt natuurlijk en bedwelmend mooi.” – De Standaard

JAN DOUWE KROESKE ontvangt op woensdag 20 december de talentvolle Chantal Acda voor een 2 Meter Sessies Live opname. En daar kun jij bij zijn!

Zoek een plekje op de studiovloer en geniet van Chantal en haar band. Een unieke avond voor muziekliefhebbers! Vanwege het intieme karakter van de live sessie, is er plek voor maximaal 75 bezoekers; dus wees er snel bij.

>> Klik hier voor meer informatie <<